okt
16
2008

Software Developers Conference 2008

Vorige week, op de tweede dag van de SDC,  bezocht ik de volgende sessies:

  1. Deep Dive into Entity Framework Object Services – Julie Lerman
  2. Developing Scalable Apps with Google AppEngine – Nik Kalyani
  3. WPF Data Binding – Brian Noyes
  4. Building a Service Oriented Enterprise System – Dennis Doomen

Ik zal in het kort vertellen wat me van de sessies bijgebleven is.De eerste sessie was een diepe duik in de Enity Framework Object Services, zoals beloofd. Julie hield een erg enthousiaste presentatie over het onderwerp. Het was duidelijk dat ze haar weg daarin weet te vinden. Maar zelf ben ik niet zo enthousiast over het framework, het lijkt me een stap terug ten opzichte van vergelijkbare pakketten zoals NHibernate en LLBLGenPro. Dus dit ging er iets teveel in detail op in. Ik had liever gehad dat ze met vertelde waarom ze uberhaupt er zo enthousiast over is. Maar, ik moet toegeven, ik moet niet klagen, want ze presenteerde precies wat de titel beschreef.

De tweede sessie was erg interessant and Nik is een enthousiaste spreker met veel kennis. Hij heeft met ons een web applicatie gemaakt in Python, met de development toolkit and plaatste deze in de ‘Google AppEngine cloud’, zogezegd. Dit ging allemaal best snel, dus het meeste ervan was al gepresenteerd toen de beamer kuren begon the vertonen. Jammer, maar Nik maakte het gelukkig goed door ons levendig te vertellen over the engine zonder zijn sheets en door het beantwoorden van de vele vragen die opkwamen.

De sessie van Brian Noyes was diepgaand en degelijk. Het onderwerp was ok, hoewel ik denk dat hij ons teveel voorbeelden liet zien. Natuurlijk zijn voorbeelden nodig, maar je moet ook wat achtergrond hebben. Ik zou liever hebben gehad dat hij vertelde wat hij ervan vond, hoe hij het begrijpt. Dat is interessanter, volgens mij, want dat kan je helpen om het echt te onthouden en de voorbeelden later ook zelf te gebruiken.

De laatste sessie was ook weer erg interessant. De enige in het Nederlands, trouwens. Dennis weet waar hij het over heeft en dat is te zien. Veel persoonlijke meningen over wat te doen en wat niet te doen, meestal met een rechtvaardiging. Dat hij zijn onderwerp zo beheerst maakt hem ook heel relaxt in de presentatie. Vragen, discussies, alles is toegestaan. En als het nodig is, gaat hij door, zodat alle onderwerpen wel de revue gepasseerd zijn. Heel goed en ik ga dan ook zeker door zijn presentatie en voorbeeld architectuur heen die hij op zijn weblog heeft geplaatst, ergens gedurende de komende weken.

Het was bij elkaar een inspirerende en interessante dag. Tijdens dat ik niet bij de sessies was, was ik te vinden op de stand van Sogyo in de conferentie hal. Sogyo is mijn werkgever en een silver sponsor van de SDC. Tenslotte nog even een verontschuldiging aan mijn collega Pieter-Joost van de Sande: ik was niet bij zijn presentatie. Ter verdediging: ik was er graag bijgeweest, maar ik kende het onderwerp  (Domain Driven Design fundamentals in .NET) al vrij goed en wilde graag naar die sessie van Dennis..

Geschreven door Rick | Tags: , , |

1 reactie - Geef een reactie »

  • I forgive you. I’m sure I’ll give the presentation for Sogyo on a friday or so.

    It’s good to read that you enjoyed the SDC and make you reserve some time to eat with us next time 🙂

     Reactie door Pieter Joost van de Sande — zaterdag, 18 oktober 2008 om 19:26

Rss feed voor commentaar op deze post. TrackBack URL

Geef een reactie

Powered by WordPress | Aeros Theme | TheBuckmaker.com WordPress Themes

Better Tag Cloud